We droomden ervan en slaagden erin om 6000 wijnstokken te planten dankzij het harde werk van veel mensen op een stuk land waar we nooit genoeg van zullen krijgen om over te wandelen.

Nous croyons en notre projet et voulons continuer à le développer et à le partager avec vous !

Nous pensons que solliciter l’épargne citoyenne prend tout son sens dans un projet où le partage est le maitre-mot.

Het is een heel praktische manier om deel te nemen aan een project op menselijke schaal door het financieel te steunen.

Het geeft je de mogelijkheid om de Algemene Vergadering bij te wonen en te stemmen over beslissingen.

Op basis van een beslissing van de Algemene Vergadering kan een dividend van maximaal 5% worden uitgekeerd.

Lid zijn betekent niet dat je een donatie moet doen. Je kunt je aandeel(en) te allen tijde terugvorderen in overeenstemming met de bepalingen in de statuten.

Een coöperatief aandeel kost €250. Dit is een eenmalige, terug te betalen investering.

Je investering is beperkt tot €5.000 zodra de oproep voor coöperanten openbaar is. Het is dus niet mogelijk om meer dan 20 C-aandelen te verkrijgen.

C-aandeelhouders kunnen door 1 persoon vertegenwoordigd worden in de Raad van Bestuur en krijgen 5% korting op de aankoop van onze flessen wijn.

We investeren dit geld op een redelijke manier om het project te ontwikkelen, bijvoorbeeld door te investeren in landbouw- of wijnbouwapparatuur.

Je wordt minstens één keer per jaar uitgenodigd om onze jaarlijkse Algemene Vergadering bij te wonen. Je persoonlijke betrokkenheid wordt aangemoedigd, maar is geenszins verplicht. Er is geen verplichting om de Algemene Vergadering bij te wonen of deel te nemen aan veldwerk.

De coöperatie zal je via een nieuwsbrief op de hoogte houden van geplande activiteiten. Je bent vrij om al dan niet deel te nemen.

Een belastingvermindering (tot 45% van het geïnvesteerde bedrag) is beschikbaar voor een investering in de Thier de Blier. Alle voorwaarden van de Tax Shelter-regeling zijn te vinden op de website van SPF Finances. Om op de hoogte te blijven van de laatste maatregelen, nodigen we je uit om hun speciale pagina te raadplegen via deze link.

Om coöperant te worden, moet je eerst onze statuten lezen en accepteren.

Vervolgens moet u het onderstaande aanvraagformulier voor de aankoop van aandelen invullen.

Ten slotte moet u, zodra u het akkoord van de coöperatie hebt ontvangen dat uw aankoop van aandeel(en) valideert, het bedrag dat overeenstemt met het aantal aandelen storten op rekeningnummer BE65 0689 4360 3596 van Thier de Blier, met vermelding van: naam+voornaam+aantal aandelen van de coöperant.

 

De statuten van de coöperatie Thier de Blier, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, kunnen worden geraadpleegd via deze link.U kunt ook meer informatie over onze coöperatie vinden op de website van de Carrefour des Entreprises via deze andere link.

Als je een vraag hebt en het antwoord niet op onze site kunt vinden, aarzel dan niet om het ons te vragen via e-mail op info@thierdeblier.be of per telefoon op +32 (0)494 70 01 93 of +32 (0)476 95 92 06.

Thier de Blier

Arnaud Dumont
Thomas Lescart
Maxime Collard
Fred Stiens

THIER DE BLIER
wijnlandgoed
rue du tta (tegenover nr. 5)
6997 BLIER

+32 (0)476 95 92 06

+32 (0)494 70 01 93

volg ons

NEWSLETTER *

THIER DE BLIER
coöperatieve vereniging
9a rue du Thier
6990 Hotton
BTW BE0787.714.036
IBAN BE65 0689 4360 3596
PMR Liège