kom wilde wijnen verbouwen kom en ontdek de diversiteit kom en ontdek wijn kom en leef op aarde kom en probeer samenwerking

Thier de Blier

Thier de Blier (tjɛʁ de blir)

Thier de Blier is niet alleen de naam van de wijncoöperatie waar we je voor uitnodigen. Het is het verhaal van een ontmoeting. Een glas wijn. Een gek idee: een wijngaard en een wijnmakerij creëren. In België. Het ideale land bestaat, het is daar, in Érezée, in de provincie Luxemburg, genesteld tussen de rivieren Aisne en Estinale.

7 hectare waar de coöperatie zich heeft gevestigd om haar idiote idee in praktijk te brengen.

In mei 2022 werden er 4.500 wijnstokken geplant. In totaal werden 9 druivenrassen geselecteerd om dit gekke idee te creëren, te experimenteren, emoties op te wekken en te bottelen.
Een jaar later kwamen er nog eens 1.500 wijnstokken bij, wat het totaal op 6.000 bracht.

Jouw bijdrage wordt gebruikt om meer wijnstokken en apparatuur te kopen, de site te onderhouden en het project van de grond te krijgen. Want er is meer dan alleen wijnstokken.

Uiteindelijk zullen er andere projecten op het landgoed komen. Projecten die ook voortkomen uit de wens om het anders te doen, volgens de principes van ecotoerisme.

Eén plaats, twee projecten

Het is een plek om mensen te ontmoeten en ervaringen te delen. De jouwe en de onze. We willen cuvées creëren die lijken op de mensen die ze maken: genereus, spontaan, creatief en misschien ook een beetje gek. Daarom willen we hier ook Le Thier Lieu vestigen.

Le Thier Lieu is een fysieke ruimte voor ontmoetingen en uitwisselingen. Het is de plek waar we kunnen fantaseren en experimenteren. Maken en proeven. Het is de plek waar we relaties kunnen ontwikkelen met andere lokale producenten, waar we muziekgroepen kunnen organiseren, waar we culturele evenementen kunnen organiseren en waar we ontmoetingen tussen inwoners en bezoekers kunnen organiseren. Het is ook de plek waar uiteindelijk de wijnmakerij en de andere ‘laboratoria’ zullen komen.

Coöperant lid worden betekent dat je deelneemt aan het realiseren hiervan en uiteindelijk met ons meehelpt in het veld.
We willen mensen kunnen laten zien en aanraken wat er op dit land geboren zal worden. Praat over de visie en de toekomstige ontwikkeling. Lid worden van de coöperatie betekent niet alleen dat je een of meer aandelen in de coöperatie neemt, maar ook dat je onze manier van kijken onderschrijft: durven, experimenteren, respecteren en delen.

Als deze korte beschrijving klinkt als iets waar je meer over zou willen weten, of misschien zelfs wel betrokken zou willen raken bij dit vakgebied, aarzel dan niet om mee te gaan op avontuur.

Ga voor meer informatie naar onze pagina Coöperant worden

Je kunt ons wijnbouwproject steunen door een overschrijving te doen naar rekeningnummer BE65 0689 4360 3596 onder vermelding van: Donatie.

De coöperatie Thier de Blier kan geen certificaten uitgeven.

Je hoeft geen medewerker of donateur te zijn om deel te nemen aan het leven van de Thier de Blier. Jullie zijn allemaal welkom.

Als je je hulp wilt aanbieden bij werkkampen, activiteiten, etc., kun je een e-mail sturen naar info@thierdeblier.be of je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Binnenkort publiceren we een schema van participatieve werkkampen. Deze zullen voor iedereen toegankelijk zijn.

De pers praat over Thier de Blier

wijn met ons

andere gewoonten aannemen
beleef een openluchtervaring
de natuur delen
wijn herontdekken

Thier de Blier

Arnaud Dumont
Thomas Lescart
Maxime Collard
Fred Stiens

THIER DE BLIER
wijnlandgoed
rue du tta (tegenover nr. 5)
6997 BLIER

+32 (0)476 95 92 06

+32 (0)494 70 01 93

volg ons

NEWSLETTER *

THIER DE BLIER
coöperatieve vereniging
9a rue du Thier
6990 Hotton
BTW BE0787.714.036
IBAN BE65 0689 4360 3596
PMR Liège